Een strijd voor eigenwaarde: 4 tips voor jezelf

De oordelen en meningen zijn niet mals. Je bent die strijd echt beu.

Jouw omgeving snapt niet waarom je niet alles overneemt. Waarom jij ze zo laat.. zo aan haar lot overlaat.
Je kunt het toch niet goed vinden dat ze maar 1x per week (of soms minder) doucht!

Ze was altijd op en top aangekleed en zegt nu te kiezen voor haar huispak.
Ga haar nou gewoon helpen! Of zorg dat ze haar helpen!

Jij kunt toch alles regelen!

In haar eigen waarde laten

En dat terwijl jij weet, dat jij de mens in haar in haar waarde laat. Makkelijk is het echt niet. Het ongemak van een geliefde ander zien, en toch die ander de keuze laten. De risico's die je kent, gun je haar niet.

Maar die strijd met elkaar. De wijze waarop de meningen over elkaar heen gaan. Buiten haar om. Alle eigenheid verloren!

 

Dilemma's van de medemens er laten zijn

Je kijkt naar haar als gelijke medemens. Zij die al vele lastige keuzes heeft moeten maken in haar leven. Zij vertelt aan jou haar dilemma's, en ook de dingen waar ze van geniet of wil genieten.

Een machtige les in loslaten, accepteren wat er is, zoeken naar wat wel kan. Ze deelt dit vooral met jou. Anderen zegt ze het wel, maar de adviezen of ongevraagde oplossingen leveren vooral strijd op. Jij benoemt wel dat je sommige keuzes vanuit jouw waarden lastig vindt. Maar ze weet ook dat jij haar in haar waarde laat.  Ze mag en kan haar eigen keuzes maken. Jij laat haar haar eigen leven leven. Met alle tegenslagen die op haar afkomen. Met alle risico's die erbij horen. Ze is niet zieliger, en wil zo ook niet zijn. Zij leeft vooral met de levensvreugde waarmee zij opnieuw ervaart. Trots op de nieuwe overwinning, trots op haar doorzettingsvermogen. Trots op haar lef om voor zichzelf te blijven kiezen.

Kiezen welke strijd belangrijk is

Zij kiest welke strijd ze aan gaat. Welke zij belangrijk vindt. En in al het andere geniet ze van haar vertrouwen vanuit een positieve eigenwaarde. En ja, het is echt niet alleen genieten. Afhankelijk zijn is ook slikken. Afhankelijk zijn valt ook tegen. Ook dat weet je. Ook jij gunt haar dat niet.


Wil jij strijden of verbinden?

Maar is het dan belangrijk met haar de strijd aan te gaan? Of te strijden met anderen door hen te overtuigen?
Of zou je die andere strijd wellicht anders kunnen zien?
Zou het iedere keer een nieuw moment kunnen zijn om je verbinden met jouw waarden en met jouw omgeving?

Iedere dag heb je de kans om vanuit jouw eigen natuur te verbinden met de ander. Vanuit jouw waarden, hoe het voor jou oprecht voelt dat je het goede doet. Door jouw eigen pad te lopen, naast de ander.
Je weet dit waarschijnlijk allang. Veel plezier met de verbinding vandaag!

Vanuit Puur Verbinding help ik mensen in beweging om vanuit de eigen natuur te zorgen met een glimlach (voor zichzelf en de ander). Ik geloof erin dat ieder vanuit zijn eigenheid iets toevoegt aan onze wereld. Hiervoor helpt zelfvertrouwen om met de nieuwe situatie om te gaan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.