Wil je weten hoe ik jouw team help naar een TOP team? 

 

Het is mijn passie om het mooiste in ieder te herkennen en bewust te helpen groeien. Zodat ze gezond, stralend en vol vertrouwen leven. Hoe tof is het dat door de gelijkwaardige en positieve samenwerking met elkaar, de energie en (niet onbelangrijk) de resultaten toenemen.

Zoals ik ben als mens, weet ik vanuit oprechte verbinding energie te verhogen. Ik ben sterk in interventies die plaats moeten vinden in het moment en weet dat wat gezegd moet worden te herkennen. Ik houd er van waarderend te coachen en vanuit die invalshoek de valkuilen ook te benoemen.

In mijn begeleiding ga ik uit van de eigen verantwoordelijkheid van ieder en geef ik de keuzes om hierin vertrouwen te laten groeien. 

Vanuit mijn 'rugzak' gebruik ik naast mijn persoonlijke ruime ervaring in de zorg en onderwijs ook diverse opleidingen. Van projectleider tot mantelzorger, van veranderkundige tot teammanager, van teamcoach tot vrijwilliger.

Vanuit mijn methodiek combineer ik het versterken van individuele groei, communicatie en procesanalyse waardoor teams snel de afstand en benodigde inzichten krijgen. Door te begeleiden op concreet gedrag en praktische afspraken, kan een team na een traject zelf de regie weer met plezier pakken

Teamcoaching

Als team merken jullie dat jullie wel een energie boost kunnen gebruiken. Jullie communicatie en begrip naar elkaar mag groeien, zodat jullie met elkaar met meer plezier met de uitdagingen om gaan die jullie ervaren.


Ik maak graag met jou een programma op maat. Jouw inzichten en ervaring zijn de basis om aan te vullen met mijn expertise voor een goed dynamisch plan.
Hierin neem ik ervaring mee als Systemisch Teamcoach, veranderkundige, NLP en Lean Green Belt. Maar ook inzichten uit de Quantumfysica, neurowetenschappen en energetisch werk.
Kijk hieronder wat anderen over eerdere teambegeleiding deelden.

Wat anderen over mij zeggen

Positieve sfeer en resultaatgerichte aanpak

Bernadette heeft een team in een tijd waarin er in korte tijd veel veranderde heel adequaat ondersteund. begeleiden bij verdere verbetering in basiszorg (hygiene, zorgplan en medicatieveiligheid), rust, meer gelijkheid in het betrokken team. Hierdoor ontstond een grotere betrokkenheid tussen team en mantelzorgers, positieve sfeer ondanks de stevige klus. Ze heeft een resultaatgerichte aanpak en rapporteert op dito wijze.

Monique Hertogs, Bestuurder bij Savant Zorg

 

Onbevooroordeeld liet je ons zelf invloed nemen. 

“Je bent onbevooroordeeld en tactvol. Altijd bereid om te luisteren en daarop aan te sluiten met tips/feedback. Het meest waardevol vond ik de wijze waarop je mij liet groeien in mijn rol als wijkverpleegkundige en we als team zelf de invloed leerden nemen. Je hebt de juiste vragen gesteld.”

Karolien Garcia, wijkverpleegkundige

Out side the box mogelijkheden opzoeken

In de maanden die ik samengewerkt heb met Bernadette heeft ze met de teams gewerkt aan verbeteren van de werkprocessen binnen de zorg bij Archipel Gagelbosch. Van Bernadette heb ik geleerd van de mogelijkheden binnen de ouderenzorg. De term 'out side the box' bleef hangen na het samen werken met Bernadette. (voorjaar 2020)

Juanita Pouwels, verpleegkundige

 

Met meer plezier een positieve bijdrage

Ik merk dat ik met meer plezier vanuit mijn rol als manager een positieve bijdrage kan leveren aan de beste zorg. We weten hoe we  kunnen omgaan met toekomstige uitdagingen”

Nicole Eussen, Manager zorg en behandelteams Vivent

Bewustmakend en verhelderend

"Bernadette presenteert de zaken met veel enthousiasme. Grootste meerwaarde vond ik het bewustmaken van eigen houding, in de samenwerking met collega's heeft zeker verhelderend gewerkt."

B. van Hassel, gastvrouw

In korte tijd grote stappen gemaakt

Bernadette is een gedreven coach, die mensen in beweging weet te krijgen. Doordat ze goed naar mensen luistert en weet wat zij nodig hebben, neemt ze hen mee in de richting van het beoogde resultaat. Daarbij is ze direct, constructief en respectvol in haar feedback. Duidelijk en fair. In haar begeleiding van een team binnen Vivent Mariaoord zijn in korte tijd grote stappen gemaakt en is het resultaat van de ontwikkeling na 2 jaar nog steeds goed zichtbaar!

Eric de Haas, Manager zorg en behandelteams

Prikkelen in eigenaarschap en professionaliteit

Ik heb met Bernadette 2 jaar intensief mogen samenwerken aan het project Gagelbosch. Ik heb Bernadette leren kennen als een daadkrachtige accurate vrouw vol inspiratie en humor, waarbij verbinding, communicatie, proces- en resultaatgericht samenwerken centraal staan. Bernadette weet zorgmedewerkers te prikkelen om eigenaarschap te vergroten waardoor zij gesterkt worden in hun eigen professionaliteit. Bernadette is een collega waar je mee kunt bouden en op kunt vertrouwen. Zij is heel toegankelijk voor alle medewerkers.

Liesbeth Stam, Teamcoach zelfsturende teams Archipel Zorggroep

Zelf de richting helpen ontdekken

''Het meest waardevol vond ik dat je meeleeft en begrijpt wat er op de werkvloer leeft maar dat je tegelijkertijd ook duidelijke vragen stelt om ons zelf naar een oplossing of idee te helpen. Je geeft aan wat we nodig hebben en stuurt ons in de juiste richting maar wel altijd op een manier dat wij zelf die richting ontdekken." 

Corinne van Helmond, gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie