Over Bernadette

Ik sta altijd graag voor anderen klaar. Ik denk graag mee in oplossingen en help waar ik kan.

Dat is niet veranderd, maar de wijze waarop zeker wel.


Ik was een echte Pleaser, ging snel redderen. Ik vond het ongelofelijk lastig om Nee te zeggen, waardoor ik mijn energie vooral gebruikte voor zorg en hulp aan anderen. Het moederschap maakte daarbij een soort leeuwin in mij los. "Alles voor de kinderen." 
Mijn lichaam gaf me signalen aan. Zo had ik rugklachten, vermoeidheid en uiteindelijk was ook de hormoonhuishouding van mijn schildklier ontregeld. Ook een burn-out volgde. Met alle emotionele en fysieke uitdagingen die dat me gaf.

Tot ik beter ging luisteren, naar mezelf. 

 

Welk voorbeeld wil ik zijn? Met dit systeem. Welke ruimte wil ik mijn kinderen geven om zelf de ontdekkingen met vertrouwen aan te gaan? 
Na lange tijd werken als verpleegkundige en teamcoach in ouderenzorg, mocht ik mijn zorg en aandacht aan andere dingen en mensen geven. Thuis voor mijn ouders, schoonouders en oud-tante. In mijn werk aan Moeders die hun missie willen vormgeven met vertrouwen en lef.

Spannende keuzes, maar zo waardevol om te ervaren welke ruimte dan vrijkomt!

De vrouwen die ik help zijn klaar voor verandering. Net als ik zelf gaan ze ergens voor als ze iets in hun 'kop' hebben, maar willen ze dit meer vanuit flow bereiken. Het is klaar met hard werken, schouders eronder en door. Ook voor jou! Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een patroon doorbreken soms wel zo kan voelen. Heb je net veel oude last losgelaten, nieuwe keuzes gemaakt, kom je bij het volgende obstakel.. (of heb ik dat alleen?) . 

Gelukkig merk ik dat de ruimte buiten de comfortzone steeds nieuwe tools geeft om de angst voor het onbekende met meer veerkracht en vertrouwen aan te kunnen gaan. Deze tools deel ik graag ;-)

 

Ik ben een eerlijke, directe transformatiecoach. Dus daar moet je wel tegen kunnen. Mijn rugzak is (waarschijnlijk net als bij jou) gevuld met volop levenservaring en trainingen. De wijsheden van ouderen om mij heen vind ik fascinerend, net als de spiegels en wijsheid van (mijn) kinderen. (Hoe pijnlijk deze thuis soms ook kunnen zijn, haha). 


Met enthousiasme, betrokkenheid en positiviteit deel ik spiritualiteit op nuchtere lichte wijze. De kracht voor de verandering zit in jezelf, bij de stappen die je mag zetten kun je vertrouwen op deskundige coaching en begeleiding.   

 

Mijn motto is niet voor niets 'Leef vanuit jouw natuur, met een glimlach voor jezelf.

Nuchtere magie: wat een verschil! 

"Van nature is zij op een geheel eigen wijze betrokken om je vol enthousiasme en positiviteit te begeleiden. Eerlijk en praktisch, zodat je er meteen verschil bij merkt.
Ik vond het best wat spannend, maar voelde me volledig gesteund om de Nuchtere Magie zoals ze het noemt te ervaren. Het gaf (en geeft) me echt een super fijn gevoel en ruimte. 
Vol luchtigheid en plezier heeft ze me begeleid om te ontdekken wat ik bewust los mocht laten. 
Verrassend dat ik ook treffende tips mee kreeg van wat ik juist meer kon doen om meer vanuit mijn hart te leven. 

Ze staat naast je en helpt je echt naar dat doel wat jij wilt bereiken (en dit zo te kunnen houden). Ik weet nu hoe ik de ruimte voor mezelf kan blijven nemen, zonder me schuldig te voelen. Ik voel me zelfverzekerder nu ik meer rust heb in mijn hoofd. En zelfs hoe ik meer op mijn eigen lijf kan vertrouwen. Echt een mega verschil!
Eigenlijk ben ik vooral trots op mezelf." 

Astrid 
(na individueel traject met Touch of Matrix)

Heerlijk alles op zijn plek zakt

"Hoe heerlijk is jouw cursus. 
Ik voel gewoon dat het allemaal op zijn plek zakt.

Ik heb vandaag zo heerlijk gewandeld en ieder grassprieten en beestjes bekeken. 

Mijn man de ruimte gegeven om zijn vrije dag lekker zelf te doen wat hij wilde. En ik zit hier nu voldaan in de tuin in de zon het boek te lezen. Een serene rust. Ik wilde op staan en gaan sjouwen maar nee, ik blijf nog even lekker zitten.

 

Dank je wel Bernadette. Het heeft me nu al zoveel gebracht.
Bewust voor jezelf tijd nemen is toch wel heel lekker. " 

N. Kunenborg 
(na het programma Ontdek jouw Glimlach)

Out side the box mogelijkheden opzoeken

In de maanden die ik samengewerkt heb met Bernadette heeft ze met de teams gewerkt aan verbeteren van de werkprocessen binnen de zorg bij Archipel Gagelbosch. Van Bernadette heb ik geleerd van de mogelijkheden binnen de ouderenzorg. De term 'out side the box' bleef hangen na het samen werken met Bernadette. (voorjaar 2020)

Juanita Pouwels, verpleegkundige

 

In korte tijd grote stappen gemaakt

Bernadette is een gedreven coach, die mensen in beweging weet te krijgen. Doordat ze goed naar mensen luistert en weet wat zij nodig hebben, neemt ze hen mee in de richting van het beoogde resultaat. Daarbij is ze direct, constructief en respectvol in haar feedback. Duidelijk en fair. In haar begeleiding van een team binnen Vivent Mariaoord zijn in korte tijd grote stappen gemaakt en is het resultaat van de ontwikkeling na 2 jaar nog steeds goed zichtbaar!

Eric de Haas, Manager zorg en behandelteams