Oh nee, niet weer..

Zo voorgenomen anders te reageren en nu ging ik weer mopperend door het huis.
Misschien herken je dit ook. (Lees hier inzichten uit Human Design om het te veranderen)
Je doet zoveel dingen automatisch, dat je als het moment voorbij is pas merkt wat je eigenlijk echt onhandig deed. Onhandig voor jezelf, maar eerlijk gezegd ook voor jouw gezin. Het geeft onnodige conflicten, kost energie en als je jezelf hiervan bewust bent zou het veel moeitelozer gaan.

Mijn praktisch voorbeeld.. 

Laatst was het toetsweek op school bij de oudste. Nu merk ik dat ik zowieso al steeds meer oordelen heb over het idee ‘toetsweek’. Een piekmoment waarop je moet presteren, anders is wel duidelijk dat je er niets van kunt / snapt. En misschien zelfs wel, dat je hier niet thuis hoort.
Maar ik merkte bij mezelf dat ik hem meer ging controleren.

  • “Heb je jouw planning al gemaakt?”
  • “Heb je alles al geleerd?”
  • “Ken je het wel genoeg?”
  • “Heb je er wel genoeg voor gedaan?”

Natuurlijk vind ik het echt belangrijk mee te leven met mijn kinderen, en heb ik als ouder een rol ze te begeleiden bij de stappen op hun levenspad. Maar als ik naar controle over ga, weet ik dat ik zijn eigen ruimte beperk. Nu kun je denken, ‘ja, maar ze moeten het toch leren?’. Helemaal mee eens, maar de manier waarop maakt wel het verschil.

Wat heeft Human Design hier mee te maken?

Mijn zoon is vanuit Human Design een projector. Voor wie nog niet zo bekend is met Human Design; Dit betekent dat hij het in zich heeft goed te kunnen aanvoelen en zien wat kwaliteiten zijn in een persoon of systeem. Het betekent ook dat hij kwaliteit bezit om te zien waar het makkelijker of beter kan. (Bij sommigen is dit niet direct zo zichtbaar, maar hoe meer je het weet, hoe meer je echt herkent.)


Wat helpt dan bij een kind dat Projector is?

Voor een kind dat een Projector is, helpt het om open vragen te stellen. Dit geeft hem de mogelijkheid om zijn eigen mening te verwoorden en zijn inzichten te delen. Hij wordt hierin erkent en uitgenodigd, waardoor zijn energie het best stroomt. Alhoewel dit vaak ook moeilijke vragen voor ze zijn. Door ieder beetje eigen mening te erkennen, zal je het vertrouwen zien groeien. Je geeft als het ware de kans hierin te mogen oefenen. 

Met alles wat ik weet over Human Design (mijn gezin en mezelf 😉) waren de vragen die ik stelde dus juist niet helpend. Er ontstond veel meer frustratie en verbitterdheid, waardoor natuurlijk de energie om te leren bij hem niet stroomde en mijn ‘last’ (of zorgen) toenam.


Mijn voorbeeld uit de praktijk: op naar verandering

Voor mij zijn dit soort situaties aanleiding om even stil te staan bij mijn automatische reactie, ofwel mijn patroon van reageren. Zoals ik ook zie bij de moeders die ik in mijn praktijk begeleid, merkte ik dat dit met een eigen ervaring te maken had. Een eigen ervaring die niet meer dient, maar blijkbaar opgeslagen zat in mijn lichaam, mijn natuur.

Bij mij had dit te mijn middelbare schooltijd. Mijn HAVO tijd had ik er steeds hard voor moeten werken, schouders eronder en door. Met veel pijn en moeite gehaald, maar de stress hiervan voelde ik nu opnieuw.
Oude last dus eigenlijk.
Door deze aandacht te geven, na te gaan waar ik dit voel en wat er nog meer mee te maken had kon ik het los laten,. Zo kon ik er weer op een andere manier zijn voor mijn zoon.  Met meer ruimte, fijne energie en liefdevoller.


Jij kunt jouw automatische reactie ook veranderen.

De verandering zit in het moment, in het NU. Om dit te herkennen, begin je bij terugkijken.
Steeds meer merk je sneller hoe je automatisch reageert en wat dit met jou en jouw gezin doet. 
Dit doe je door:

  • steeds meer op te merken wanneer je moppert (ofwel bitterheid, frustratie of boosheid voelt) 
  • Na te gaan wat er dan gebeurd, gezegd wordt of jou triggert (het helpt vaak dit echt op te schrijven)
  • En stil te staan bij hoe jouw wenselijke reactie zou zijn (ofwel, hoe jij jezelf het liefst ziet. Wie wil je zijn en hoe doe je dan?)
  • De gewenste reactie kun je steeds meer oefenen.

Natuurlijk raad ik je zeker niet aan alle conflicten uit de weg te gaan. Die zijn soms echt nodig om te blijven leven op jouw manier, vanuit jouw natuur. Het geeft jouw grenzen aan. Door jezelf beter te kennen, weet je welke je aan mag gaan en welke eigenlijk onnodig zijn. 


Hoe kan ik je hierbij helpen?

Ik help moeders om met meer energie en lef de eigen patronen te doorbreken. Zo ervaar je dat je steeds meer het leven leven zoals bij je past, met een sterkere verbinding met jezelf en jouw kinderen. 

Dit doe ik door jou te inspireren en begeleiden met online programma's en 1:1  begeleiding. Mijn hulp is gericht op jezelf beter leren kennen en voelen, zodat je leeft hoe het bij je past en de energie en het zelfvertrouwen toeneemt. 

Via jouw Human Design kun je ontdekken hoe jij het meest energie ervaart en merk je sneller wanneer jij niet jezelf bent. Ook helpt het je keuzes te maken op jouw manier in het moment. Moeders geven dit weer meer aan hun kinderen door. 

Via mijn begeleidingstraject Stralend Jezelf Zijn ga je door bewustzijnssessies merken hoe de ruimte in je lijf voelt als je anders gaat leven. Je laat energetisch los wat je niet meer dient en maakt in jouw systeem (jouw leefwereld) andere keuzes in het moment. Zo wordt je stralend jezelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.