Hoe je jouw innerlijk kompas herkent

Ieder mens heeft een eigen innerlijk kompas. Voor ieder werkt dit net wat anders. Dit betekent dus ook dat het goed is te weten hoe dit voor jouw kind werkt. Je bent namelijk geneigd om jouw kind aan te leren op dezelfde manier keuzes te maken als jij. Terwijl dit mogelijk helemaal niet helpend en niet herkenbaar is voor jouw kind.

Innerlijk kompas binnen Human Design

Vanuit Human Design is het innerlijk kompas de strategie die je door het leven leidt. Dit is jouw ‘routebeschrijving’ op het levenspad. Om vervolgens te weten welke keuze je mag maken met wat er op jouw pad komt, is het belangrijk jouw autoriteit te volgen.
Ieder heeft een eigen innerlijke autoriteit. Deze helpt je om jouw keuzes echt te voelen en te merken dat je op de goede weg zit. Vaak herken je dit eigenlijk ook wel, maar juist als je wat meer uit balans bent, of minder voldoening ervaart, maak je keuzes vanuit je hoofd. Terwijl juist jouw lichaam jou het best helpt de juiste keuzes voor jou te maken.

Hoe weet ik wat mijn autoriteit is?

Welke autoriteit je hebt, is terug te vinden in jouw blauwdruk van Human Design. Als je dit niet herkent, is het goed om voor jezelf eens terug te denken aan de momenten waarop je belangrijke keuzes in je leven maakte. Wat voelde en dacht je op dat moment? Wat zorgde voor de echte beslissing? Was dat inderdaad de goede keuze (achteraf gezien) voor je?

7 verschillende autoriteiten

Er zijn 7 autoriteiten binnen Human Design. Ik beschrijf je hier een korte beschrijving erbij, maar het is vooral belangrijk dat je deze zo goed mogelijk gaat herkennen in je lichaam. Het helpt je jouw leven zo licht en energiek mogelijk te leven. Dit zijn de 7 autoriteiten:

 1. Emotionele autoriteit (Solar plexus)
  47%, gevoel is leidend, geeft iets je een goed gevoel
 2. Sacrale autoriteit
  35%, jouw onderbuikgevoel laat je jouw ja/nee voelen
 3. Mild autoriteit
  11%, jouw intuïtie fluistert je in wat wel/niet goed voor je is, en wanneer
 4. Self Projected autoriteit
  2%, wie wil je zijn, met welke normen en waarden, past dit bij jou? ben je iemand die …? 
 5. Ego (hart) autoriteit
  2%, wat maakt jou echt gelukkig, waar gaat je hart sneller van kloppen
 6. Mentale autoriteit
  veel bespreken tot je jouw antwoord gewoon ‘weet’
 7. Geen autoriteit (geen enkel eigen energiecentrum gedefinieerd)
  maancyclus volgen en wachten tot het antwoord opkomt

Je voelt jouw strategie en autoriteit dus ieder verschillend. Daarom is het erg belangrijk om te weten wat jouw autoriteit is, en hoe jouw kind het best zijn of haar keuzes kan maken. Je gunt jouw kind immers het eigen levenspad, met eigen uitdagingen en keuzes. Toch?

 

Human Design is bedoeld om je te helpen ontdekken hoe je jouw unieke leven het makkelijkst kunt leven. Het verbindt hoofd en hart met elkaar en kan je zo helpen meer vanuit jouw eigen gevoel, jouw wijsheid te leven.   

Ik help moeders met een missie om hun gevoel te volgen, zodat zij vol voldoening en in goede verbinding met elkaar het leven leven wat bij hen past. Dit doe ik door begeleiding, training en coaching op communicatie, lichaamsbewustzijn, Human Design en energie, zowel online als in mijn praktijk.

Wil jij weten hoe jij jouw eigen wijsheid meer durft te volgen en uiten?

Laten we dan in een Ontdekgesprek samen ervaren hoe jij dit kunt bereiken! Klik hier en plan dit direct gratis in

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.