Echt meer betekenen?

Steeds meer afgeleid worden van wat je echt te doen staat, van dat waarom jij hier bent. Veel zorgprofessionals ervaren dit dagelijks. En dat terwijl het aantal bestuurders groeit, wat de regie bij (zorg) professionals wil versterken flink.

Gelukkig maar, denk ik dan. Als in een systeem ieder dat doet, zou het zoveel mooier worden. Als je dat doet waarin je uitblinkt, waarbij je invloed hebt op waarom jij hier bent geeft dat zoveel energie. Maar nog belangrijker het betekent veel meer. Voor jezelf en voor al die anderen in jouw omgeving.

 

Tot nu toe heb ik vooral trajecten begeleid bij zorgteams, waarbij zij de waardevolle verbinding met elkaar weten te versterken. Ultieme doel daarbij is het versterken van de kwaliteit van leven voor de mensen waar zij voor zorgen. Dat is namelijk precies waarin ik meer kan, wil en mag betekenen.

Ik geloof er oprecht in dat de verbinding tussen mensen die zorg vragen en zorg geven vraagt om een verandering. Opgeleid als HBO-verpleegkundige werd mij geleerd om goed te zien wat iemand nodig heeft en daar te ondersteunen waar nodig. De basis is gelijk. Echter de ondersteuning die geboden moet worden moet niet gericht zijn op wat NU nodig is. Het mag (of wat mij betreft moet) vooral gericht op wat iemand helpt om morgen of volgende week een beetje meer regie te ervaren.

 

Dat vraagt FOCUS op:

  • andere vaardigheden,
  • reflectie op eigen handelen,
  • andere stappen te zetten vanuit eigen talent
  • met andere communicatieve vaardigheden in het gesprek met de cliënt en diens omgeving.
  • de eigen balans  (die met o.a. mantelzorgtaken, andere taken thuis flink wordt uitgedaagd)

 

Zelf geloof ik nu sterker dan ooit in het versterken van de persoonlijke groei, terwijl ook het team in het systeem samen groeit. Samen bewust van de teampatronen, terwijl je jezelf bewust wordt van dat wat je eigenlijk echt wilt. Door individuele groei, onafhankelijk van het team te ondersteunen zie je een snellere groei van de verbinding met de medemensen in en buiten het systeem. Snelheid is niet het belangrijkste. De groei is ook vooral vanuit ieders waarden gedreven. Vanuit dat waar het voor ieder ECHT om gaat. Uiteindelijk dus echt gericht op MEER BETEKENEN, voor zichzelf en de omgeving. 

 

Ik ben zo trots dat we dit vanuit Puur Verbinding kunnen bieden.
Een waardevol teamtraject met een persoonlijk kado voor iedere professional uit het team.
Dit kado bestaat uit een online training. Zeer laagdrempelig met voldoende begeleiding om de individuele leervragen goed te ondersteunen. 

Wil je meer weten of dit traject wellicht wat voor jou en jouw team is? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. 

Wil je vrijblijvend tips ontvangen hoe jij met jouw omgeving stappen kunt zetten om meer te betekenen?
Ik deel ze graag met je.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.