Zorgprofessionals over Bernadette

 

Puur Verbinding is het bedrijf van Bernadette Bekkers. Van nature is zij op een geheel eigen wijze betrokken binnen de Brabantse ouderenzorg. Als mantelzorger met verpleegkundige, teamcoach, vrijwilligers en management roots kan zij zich oprecht specialist in de ouderenzorg noemen. Betrokken, enthousiast en out-of-the-box denken zijn complimenten die zorgprofessionals regelmatig terug geven. Ze voelen zich gehoord, gesteund en geven na een traject normaal gesproken aan meer deskundigheid, eigenheid en energie in het werk te ervaren.

Out side the box mogelijkheden opzoeken

In de maanden die ik samengewerkt heb met Bernadette heeft ze met de teams gewerkt aan verbeteren van de werkprocessen binnen de zorg bij archipel Gagelbosch. Van Bernadette heb ik geleerd van de mogelijkheden binnen de ouderenzorg. De term 'out side the box' bleef hangen na het samen werken met Bernadette. (voorjaar 2020)

Juanita Pouwels, verpleegkundige

 

Weet waar ze het over heeft

Kort nadat ik gestart ben als manager op betreffende locatie ben ik met Bernadette in gesprek geraakt. Bernadette heeft onderzoek gedaan naar de knelpunten op deze afdeling en na een kort, boeiend gesprek lagen vrij snel de belangrijkste vraagstukken op tafel. Het was erg helpend om dit snel helder te hebben en de eigen focus goed aan te kunnen brengen. Bernadette weet waar ze het over heeft. Ze hielp me door haar zorganalyse, en de handvatten die ik daarbij ontving, goed op weg. Ze hielp mij daarnaast volledig vanuit eigen regie mijn vervolgstappen onderzoeken en nemen. Een persoonlijke analyse gericht op jouw team(s) zou ik zeker aanraden. 

Roos Mekes, Manager zorg en behandelteams

In korte tijd grote stappen gemaakt

Bernadette is een gedreven coach, die mensen in beweging weet te krijgen. Doordat ze goed naar mensen luistert en weet wat zij nodig hebben, neemt ze hen mee in de richting van het beoogde resultaat. Daarbij is ze direct, constructief en respectvol in haar feedback. Duidelijk en fair. In haar begeleiding van een team binnen Vivent Mariaoord zijn in korte tijd grote stappen gemaakt en is het resultaat van de ontwikkeling na 2 jaar nog steeds goed zichtbaar!

Eric de Haas, Manager zorg en behandelteams

Resultaatgerichte aanpak

Bernadette heeft een team in een tijd waarin er in korte tijd veel veranderde heel adequaat ondersteund. Begeleiden bij verdere verbetering in basiszorg (hygiëne, zorgplan en medicatieveiligheid), rust, meer gelijkheid in het team. Hierdoor ontstond er grotere betrokkenheid tussen team en mantelzorgers, positieve sfeer ondanks de stevige klus. Ze is heeft een resultaatgerichte aanpak en rapporteert op dito wijze.

Monique Hertogs, Raad van Bestuur Archipel Zorggroep