Over Bernadette 

Ik geniet ervan als ik ervaar dat zorgprofessionals vol energie samen de uitdagingen aan gaan en nog betere zorg leveren. Zo wil ik graag bijdragen aan de beste ouderenzorg.

 

PUUR VERBINDING is opgericht omdat ik merkte dat veel zorgorganisaties zoeken naar de beste manier om met de uitdagingen in ouderenzorg om te gaan. Veel organisaties kozen voor zelforganisatie of zelfsturing in het verleden, al dan niet goed ondersteund. Zorgprofessionals krijgen steeds meer regie over het eigen werk, zowel ondersteund vanuit overheid als vanuit diverse organisaties.

Om deze regie en eigen invloed op het werk goed te kunnen nemen, is het nodig om stil te staan. Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Welke bijdrage wil ik leveren in de zorg / in het leven van de ander? Maar ook in teamsamenwerking komen extra uitdagingen naar voren. Waar staan wij als team voor? Wat wil onze cliënt? Wat kunnen wij doen om deze zo goed mogelijk te ondersteunen? Wat geeft ons hierbij energie en minder frustraties? Hoe doen wij dat vanuit onze kracht? Welke hulp hebben wij nodig?
Belangrijk hierbij te realiseren: Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. 

 

De zorg is wat mij betreft toe aan echte verandering. Nieuwe mooie initiatieven ontstaan.
Bij succesvolle initiatieven komen de volgende elementen terug:

  • Samenwerking,
  • Leren van elkaar (binnen de organisatie en daarbuiten)
  • De vragen ‘op welke manier kan de oudere en diens mantelzorger de meeste kwaliteit van leven ervaren?’ ‘Welke ondersteuning helpt daarbij?’

Vanuit PUUR VERBINDING geloof ik in de kracht van de verbinding van het individu (hoofd-hart) samen met zijn omgeving (collega’s, cliënten, mantelzorgers).