Rust in je hoofd: hoe krijg ik dat met die zorgen, stress en onzekerheid?

Als je heel veel zorgen en stress hebt, weet je dat je zo niet langer door kunt gaan. 

Het is tijd voor verandering.
Maar voor je je eerste actie hebt kunnen uitvoeren, komt er alweer iets nieuws tussen. 

Ze hebben je nodig. Je wilt er zijn voor die ander. Eerst moet nog ...

Hoe werkt dat eigenlijk, rust in je hoofd?

Voor ik je de praktische tips deel, vind ik het belangrijk je iets anders te delen.
Het steeds niet doen van wat je jezelf voorneemt, heeft een enorme impact op je.

Hierdoor voed je jezelf met dat wat je weeeer niet gelukt is, met faalervaringen.
Dit geeft je extra stress, gedachten die je kleiner en onzekerder maken en kost bergen met energie. 

 

Belangrijk om te realiseren is dat het uitstellen (ook als er vele redenen te bedenken zijn waardoor dit niet lukt) een oorzaak heeft. Om rust in je hoofd te creëren, heb je op 2 nivo's actie te ondernemen

  • Op je bewuste nivo: waarbij je concrete stappen zet door anders te gaan doen. Je hoofd vind het het fijnst als dit grote ideeen zijn, toch zou ik je adviseren iedere dag een paar keer iets van een minuutje te doen. Zo wordt het haalbaarder, en krijg je sneller succeservaringen. Die je weer voeden om vaker uit te breiden. En dat ga je echt voelen in je lichaam.
  • Op onbewust nivo: waarbij je de oorzaak van het onrustig houden in jezelf onderzoekt. Waardoor blijf je je steeds richten op alles om je heen, terwijl je weet dat je er pas echt kunt zijn als je voor jezelf zorgt. Welke gedachten, welke overtuigingen en welke waarden spelen hierin mee?  

Wat als je op een van de nivo's verandering brengt?

Dan vergroot je de kans dat je weer opnieuw over een paar weken hetzelfde patroon tegenkomt. En je met een vol hoofd, en minder energie steeds meer baalt dat het niet lukt. En jouw redenen voor uitstelgedrag toenemen.
Ik leg je hieronder uit hoe dat werkt.
(Simpel gezegd: Vanuit de wet van Aantrekking vraag je om meer weerstand / redenen, die komen dan op je pad.)

 

Gelukkig lees jij dit en ga je dit anders doen om wel leiding over jouw leven te nemen! 

 

Als je alleen de onbewuste kant gaat onderzoeken, zelf of met een psycholoog / coach / vriendin, zul je merken dat je steeds meer herkent wanneer je onrust ervaart en wanneer je gaat pleasen. Echter vraagt het veel van je daadkracht en lef om dan ook anders te handelen. Hierdoor is er wel inzicht, maar geen verandering en is de kans groot dat het je meer frustratie geeft. 

 

Als je alleen de bewuste kant gaat doen, is de kans groot dat het moeilijk is om vol te houden. Er zijn diverse dingen die je kunt doen. Je neemt je voor iedere dag te wandelen buiten, of te mediteren, een yoga oefening of lummeltijd voor jezelf in te plannen. Die voelen best even fijn, maar in de dagelijkse sleur is dit lastig volhouden als je de triggers niet hebt aangepakt.


Hoe ga je wel meer rust in je hoofd ervaren?

  1. Combineer verandering die zowel op onbewust als bewust nivo voor verandering zorgen. 
  2. Het liefst onderzoek je wat past bij jou vanuit Human Design (jouw energietype, autoriteit, profiel en leerstijl).
  3. Realiseer je dat verandering in ieder geval komt als je niet meer 'doet wat je altijd deed', want dan 'krijg je wat je kreeg'. Het heeft dus geen zin iedere jaarwisseling hetzelfde voornemen van de sportschool vaker bezoeken te gaan doen. Wel helpt het dan om jezelf te bevragen: Wat ga ik nu anders doen zodat het me wel lukt?
  4. Luister bewuster naar je lichaam. Hoe meer je in verbinding bent met je lijf, hoe sneller je dit in het moment kunt gaan herkennen. Vraag jezelf aan het eind van de dag: Wanneer voelde ik me vandaag het meest rustig? Wat zorgde hiervoor? Wat kan ik doen dit morgen opnieuw te ervaren? En als het helemaal niet zo was, wat kan ik doen om morgen anders te ervaren? Het meest effectief in de combinatie van bewust en onbewust is als je dagelijks een reminder hebt om hier kort bij stil te staan, en dit op te schrijven. Dan handel je en ben je in onbewuste bezig.
  5. Je kunt je laten begeleiden om je lichaamsbewustzijn te trainen. Door sneller het verschil te voelen van het succes EN als je toch blijft doen wat je deed, weet je sneller welke gedachten of acties jou wel of niet helpen. Bijvoorbeeld door het programma Stralend Jezelf Zijn
    (Let op: dit vraagt wel training, nieuwsgierigheid en de wil om het anders te doen. Zo ga je 10x sneller dan je zelf zou kunnen bedenken ;-)!)

De enige manier om er echt achter te komen wat voor jou werkt is door patronen te veranderen.
Je gaat anders doen en daardoor ervaren hoe het kan. Je gaat anders denken en daardoor anders doen.

 

Ik help vrouwen om patronen te doorbreken, zodat ze het leven gaan leven zoals past bij hun natuur. Ze merken steeds meer energie, vertrouwen en rust om te genieten van de waardevolle momenten die er voor hen toe doen.  Vol voldoening, trots, in verbinding met zichzelf en met hun omgeving. Samen maken we een mooiere wereld. 

Wil je weten hoe ik jou het best kan helpen? Laten we elkaar spreken in een Ontdekgesprek.

In dit vrijblijvende gesprek bespreken we of/ hoe ik je kan helpen. Je kunt dit direct plannen via deze link

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.