3 tips hoe jij de ander mee neemt op jouw pad

Oh nee! Wat is dat onhandig!  
Herken je dat? Die tip die je altijd aan anderen geeft, terwijl je ineens ontdekt dat je het zelf niet deed.. Of die waarde die voor jou zoo belangrijk is, maar nu je vanuit een ander perspectief kijkt toch echt niet overkomt uit jouw gedrag?

Iedereen heeft dit wel eens. Je vertelt het wel en toch lijkt het voor een ander dat je het zelf niet doet.

Je vindt persoonlijk contact erg belangrijk. De ander oprecht zien en (h)erkennen zijn voor jou essentieel. En toch komt het voor dat je de ander het gevoel geeft dat je deze niet wilt zien en erkennen. Gewoon door hoe je doet wat je doet. Want ja, je hebt immers belangrijke keuzes te maken. Ze weten niet half wat JIJ allemaal voor ze doet! Dus nu je ze toch spreekt, is het ECHT belangrijk dat ze jou horen. Natuurlijk kom je niet vertellen wat ze moeten doen, je weet dat dat niet werkt. Maar je neemt ze wel mee in jouw wereld, in jouw waarden, vanuit jouw dromen. Dan zullen ze wel willen veranderen.
Toch?

Misschien herken je jezelf hierin. Terwijl je weet dat je juist ook de waarden van de ander wilt horen om samen in verandering te komen, is het juist nu dat je deze essentiële stap (bewust of onbewust) vergeet.

Tot je inziet dat anderen mee bewegen als je bij hun beleving aansluit. 
Maar dan ook echt aansluit...

 

Waarschijnlijk helpen deze tips jou om soms even terug te kijken:

  1. Hoorde ik de kern van het verhaal van de ander? (Of was ik vooral zelf aan het woord?)
  2. Spraken we echt dezelfde taal? (In beleving en in woorden?)
  3. Wat is de overeenkomst van waaruit we beiden vanuit verbinding kunnen innoveren?

 

Mocht je bovenstaande gedachten ECHT herkennen.. ben trots op jezelf!

Een mens kan alleen leren door de eigen valkuilen te herkennen en te herkennen wat de volgende keer anders kan;-) Door regelmatig terug te kijken, ga je samen ECHT vooruit op het pad wat bij jullie past.

 

Als transformatiecoach, executive coach en inspirator help ik mensen vanuit eigen natuur in beweging voor een glimlach. Een glimlach (voor zichzelf en de ander) zie ik als teken voor een waardevolle verbinding tussen wie zorg geeft en ontvangt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.